Skip to content Skip to footer

LAGE RUGPIJN IS EEN VEEL VOORKOMENDE PIJNKLACHT

De meest voorkomende rugpijn is lage rugpijn. In het geval van lage rugklachten is er sprake van pijn in het gebied tussen de onderste ribben en de bilplooien. Wanneer rugklachten langdurig en hardnekkig zijn, kan dit voor problemen zorgen bij uw dagelijkse bezigheden en uw leven behoorlijk in zijn greep houden. Het is daarom raadzaam om met dergelijke klachten advies in te winnen bij een expert. Deze kan de klacht in kaart brengen en de best mogelijke pijnbestrijdingsbehandeling aan u voorleggen.

Lage rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Vaak betreft dit lage rugklachten, in het gebied tussen de onderste ribben en de bilplooien. Soms is er sprake van een aspecifieke lage rugpijn; dan is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar voor de klachten. Echter komt het vaker voor dat er wel een oorzaak voor de rugklachten is (bijvoorbeeld slijtage), maar kan dit niet operatief opgelost worden of wordt pijn-medicatie niet goed verdragen of is pijnmedicatie gecontra-indiceerd vanwege het gebruik van andere medicatie. Afhankelijk van de soort lage rugpijn is een pijnbestrijdingsbehandeling mogelijk.

‘Maakt u een afspraak voor een intake dan kan de (proef)behandeling vaak direct uitgevoerd worden.’

Het traject

Indien u wordt doorverwezen door uw huisarts of medisch specialist kunt u binnen een week bij ons terecht voor een intakegesprek. Eerst brengt de pijnspecialist samen met u in kaart wat de oorzaak is van de klacht en hoe de pijn ontwikkelt. Aan de hand van dit gesprek, wordt de bron van de klacht onderzocht en beoordeelt de pijnspecialist welke behandeling geschikt is. Tijdens het intakegesprek is het, in de meeste gevallen, mogelijk om direct een (proef)behandeling te ondergaan.

Excellent Care Clinics

Bij pijncentrum Excellent Care Clinics werken anesthesioloog/pijnspecialisten en verpleegkundig pijnconsulenten. Wij proberen samen met u, uw (chronische) pijn te verminderen, zodat er voor u een acceptabel niveau bereikt kan worden. Want hoe minder pijn, hoe meer kwaliteit van leven. U kunt bij Excellent Care Clinics ook terecht voor overige pijnklachten, overgangsklachten, depressie en het Carpaal Tunnel Syndroom.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!