Skip to content Skip to footer

‘Wanneer houdt die pijn nou eens op?’

Iedereen ervaart wel eens pijn. Echter, pijnklachten kunnen zich dusdanig ontwikkelen dat deze de kwaliteit van leven ernstig verminderen. Bij sommige pijnklachten kunnen de meeste algemene activiteiten al een probleem vormen, van het beoefenen van een sport tot zelfs het tillen van lichte dingen.

Pijn

Pijn is oorspronkelijk een waarschuwingsfunctie voor het lichaam. Er wordt door het lichaam aangegeven dat deze schade oploopt, door de pijnprikkels wordt geprobeerd het lichaam te beschermen. We spreken dan van ‘acute pijn’. Als je langere tijd pijn ervaart, is er mogelijk een andere oorzaak. De zenuwen dienen niet meer als waarschuwing en hebben hun primaire functie verloren. We spreken van ‘chronische pijn’ wanneer de pijn langer dan drie maanden duurt.

Gerichte en multidisciplinaire aanpak

Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair pijnbehandelcentrum waar patiënten met chronische pijn middels hoogwaardige zorg worden behandeld. De behandelingen worden uitgevoerd door anesthesioloog-pijnspecialisten en pijnverpleegkundigen. Anesthesioloog-pijnspecialisten zijn anesthesiologen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van pijn.De behandeling bij Excellent Care Clinics kent een multidisciplinaire aanpak waarbij diverse specialisten betrokken kunnen worden. Denk hierbij aan een neuroloog, een fysiotherapeut of een psycholoog. Door kennis en kunde uit verschillende specialismen te bundelen, worden er verschillende inzichten gebruikt om jou kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen aanbieden.

1 op de 5 mensen in Nederland heeft een vorm van chronische pijn

Professionals

Het team wordt gevormd door professionals: medisch specialisten, pijnverpleegkundigen en ondersteunend personeel die afkomstig zijn uit diverse ziekenhuizen. Klantvriendelijkheid, service en tijd voor de patiënt hebben hun prioriteit.

Geen wachttijd

In dezelfde week dat je belt, kan je afspraak ingepland worden. Na de intake, waarbij alle tijd voor je wordt genomen, kan de behandeling indien mogelijk meteen plaatsvinden. Daarin is Excellent Care Clinics onderscheidend ten opzichte van andere behandelcentra.

Samenwerking

Ook biedt Excellent Care Clinics samenwerking aan met andere zorgprofessionals. Aanvullend op de eigen pijnbehandelingen kunnen cliënten doorverwezen worden naar de kliniek Bewegen met Pijn. In deze kliniek krijgen patiënten een therapie waarbij bewegen met speciale apparatuur, gedrags-psychotherapie, dieet, koudetherapie en spieropbouw met elektromyostimulatie centraal staan. Alle behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.