Skip to content Skip to footer

‘Die pijn wens je je ergste vijand nog niet toe!´

Acht maanden geleden begon de ellende. Ik had de hele dag al zo’n raar gevoel aan de rechterkant van mijn lichaam, net ter hoogte van het bandje van de bh. Het was een soort tintelend gevoel, maar tegelijkertijd deed het ook zeer. Eerst dacht ik dat het door mijn nieuwe bh kwam, misschien zat het gewoon wat te strak. Toen ik me ’s avonds uitkleedde was er echter niets vreemds aan mijn huid te zien, maar de plek ging wel steeds zeerder doen. Het zou vanzelf wel weer overgaan, dacht ik toen nog.

Gordelroos

Een paar dagen later was er echter wel wat te zien. En hoe! Rode huiduitslag en kleine, met vocht gevulde blaasjes. Ik voelde me ook helemaal niet fit en was zelfs wat koortsig. Dit kwam natuurlijk niet door een nieuwe bh, dat was puur toeval geweest. Nee, een bezoek aan de huisarts leerde me dat ik gordelroos had. Hij legde uit dat je het krijgt van hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Als je dat eenmaal hebt gehad, blijft dat virus je hele leven in je lichaam aanwezig. Bij een verminderde weerstand kan het virus ineens weer actief worden.

Zenuwpijn

De blaasjes jeukten verschrikkelijk en het was ook nog eens behoorlijk pijnlijk. Volgens de huisarts moest ik het uitzieken. Ik kreeg een zalfje mee tegen de jeuk en mocht paracetamol tegen de pijn nemen. De jeuk ging inderdaad na enige tijd weer over en de blaasjes droogden in, maar de gordelroos had mijn lichaam nog niet verlaten: ik kreeg last van zenuwpijn. Dat was afschuwelijk! Het was een branderige pijn met steeds heftige pijnscheuten. Ik kon mijn huid ook haast niet aanraken van de pijn en zelfs kleding kon ik amper verdragen.

Doorverwezen

Het was een afschuwelijke tijd die ik mijn ergste vijand nog niet toewens. Van de huisarts kreeg ik zware pijnstillers, maar dat bracht nauwelijks verlichting. Uiteindelijk heeft hij me doorverwezen naar Excellent Care Clinics. Daar ben ik nog altijd blij om, want daar ben ik enorm goed geholpen. De pijnartsen waren blij dat de huisarts snel begonnen was met antivirale medicijnen en mij op tijd had doorverwezen naar de pijnkliniek voor behandeling. Mijn pijnklachten werden serieus genomen en er vond direct een behandeling plaats en ik kreeg speciale medicatie tegen zenuwpijn die voorzichtig werd opgebouwd. Na anderhalve week werd de pijn al een stuk draaglijker. Het gaat inmiddels weer goed met me. De pijn is er nog wel, maar niet meer te vergelijken met die eerste maanden. Het kan nog best een poosje duren voordat de zenuwpijn helemaal verdwenen is, maar dat boezemt me geen angst meer in. Dat laatste stukje kan ik op deze manier wel aan!

– Ellen

Wist je dat …

… de kans op gordelroos na je 60e toeneemt?
… ruim 20% van de bevolking ooit met gordelroos te maken krijgt?
… vrouwen vaker gordelroos krijgen dan mannen?
… na genezing van de gordelroos 5% van de patiënten last hout van chronische zenuwpijn?

Gerichte en multidisciplinaire aanpak

Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair pijnbehandelcentrum waar patiënten met chronische pijn middels hoogwaardige zorg worden behandeld. De behandelingen worden uitgevoerd door anesthesioloog-pijnspecialisten en pijnverpleegkundigen. Anesthesioloog-pijnspecialisten zijn anesthesiologen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van pijn. De behandeling bij Excellent Care Clinics kent een multidisciplinaire aanpak waarbij diverse specialisten betrokken kunnen worden. Denk hierbij aan een neuroloog, een fysiotherapeut of een psycholoog. Door kennis en kunde uit verschillende specialismen te bundelen, worden er verschillende inzichten gebruikt om jou kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen aanbieden.

Geavanceerde behandelmethoden

In 2017 is de eerste vestiging van Excellent Care Clinics geopend in Hilversum en op 1 januari 2018 is de tweede vestiging van start gegaan in Velsen-Noord. In het pijnbehandelcentrum worden de meest moderne en geavanceerde behandelmethoden toegepast, waarbij de patiënt en niet de organisatie centraal staat.

Mogelijke behandelingen

 Epidurale injectie
• Medicatie tegen neuropathische pijn
• Qutenza®
• TENS-behandeling
• Ketamine infuus
 Lidocaïne infuus