Skip to content Skip to footer

Vergoedingen

Vergoed vanuit de basisverzekering

Met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist kunt u terecht bij Excellent Care Clinics. De zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel dient u rekening te houden met het wettelijk verplichte eigen risico. Dit betaalt u zelf. Excellent Care Clinics heeft (nog) geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Hierdoor kan het zijn dat uw zorgverzekeraar niet alle zorgkosten vergoed. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw persoonlijke polis. Mocht uw zorgverzekeraar niet alles vergoeden, dan neemt Excellent Care Clinics het niet vergoede deel, volledig of een deel daarvan, voor haar rekening.

Eigen bijdrage

In de meeste gevallen neemt Excellent Care Clinics het niet vergoede deel, ook wel de eigen bijdrage genoemd, voor haar rekening. Er zijn een aantal zorgverzekeringen waarbij de vergoedingen voor de pijnbehandelingen dusdanig laag zijn, dat wij genoodzaakt zijn om een eigen bijdrage te vragen aan onze cliënten. De hoogte van deze eigen bijdrage hangt af van het type behandeling en uw persoonlijke polis. Voorafgaand aan de behandeling wordt dit goed met u besproken en afgehandeld.

De zorgverzekeringen waar dit betrekking op heeft, zijn:

  • Zorgverzekeringen van DSW
  • Zorgverzekeringen van Anderzorg
  • Just Basic zorgverzekering van CZ
  • Budget polissen

Declaratie proces

Bij uw eerste bezoek wordt gekeken bij wie en hoe u verzekerd bent. Bij een aantal zorgverzekeraars mogen wij met behulp van een akte van cessie de nota insturen. Een getekende akte van cessie geeft ons het recht om rechtstreeks te handelen met uw zorgverzekeraar. Op die manier kunnen wij de nota insturen bij uw zorgverzekeraar en zullen zij ons rechtstreeks uitbetalen. Helaas accepteren niet alle zorgverzekeraars een akte van cessie. In dat geval ontvangt u van ons een nota die u direct na ontvangst indient bij uw zorgverzekeraar. Binnen 2 weken na het indienen ontvangt u bericht van uw zorgverzekeraar. Zij zullen de vergoeding op uw bankrekening storten, welke u één op één dient door te storten naar Excellent Care Clinics. Ook ontvangen wij graag van u het declaratieoverzicht waarop staat wat er wel én niet wordt vergoed en wat de status is van het eigen risico. Dit overzicht ontvangt u altijd van uw zorgverzekeraar, per post of digitaal. Dit declaratieoverzicht is van belang om het niet vergoede deel voor onze rekening te kunnen nemen. Bij het ontbreken van deze informatie blijft u aansprakelijk voor het gehele bedrag en kan Excellent Care Clinics het niet vergoede deel niet overnemen.

Onverzekerde zorg

Enkele behandelingen worden sinds een aantal jaren niet meer door de zorgverzekeraar vergoed. Wanneer u voor één van deze behandelingen in aanmerking komt, wordt dit vooraf eerst met u besproken. U komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Prijslijst

Onderstaande prijslijst bevat de passantentarieven voor de verzekerde zorg wanneer uw zorgverzekeraar geen contract heeft met Excellent Care Clinics.

Prijslijst ECC 2020/2021

Excellent Care Clinics behoudt zich het recht voor om genoemde tarieven op enig moment te wijzigen.

Bankgegevens

De bankgegevens van Excellent Care Clinics zijn:

NL17 ABNA 0832 3223 34

T.n.v. Stichting Excellent Care Clinics

BIC: ABNANL2A

 

Hulp nodig?

Ons financiële team staat altijd voor u klaar om u te helpen bij het declaratie proces. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 085 – 0220 245 of per mail finance@excellentcareclinics.nl. Voor al uw financiële/administratieve vragen omtrent uw nota kunt u bij hen terecht.