Skip to content Skip to footer

EEN EFFECTIEVE BEHANDELING BIJ SCHOUDERPIJN DOOR ARTROSE

Schouderklachten zijn vervelend. Omdat je je schouders op veel momenten gebruikt, voel je de pijn vaak. Dat bemoeilijkt het bewegen van je arm en in sommige gevallen slaap je er slecht van. De pijn kan uitstralen naar je schouderbladen, arm, hand of nek. Een van de oorzaken van schouderpijn is artrose. Ook bij schouderpijn door artrose zoeken de pijnspecialisten van Excellent Care Clinics graag naar een oplossing.

Wat is artrose?

Artrose is een reumatische aandoening. Er is sprake van wanneer het kraakbeen tussen de botten slijt. Wanneer de kraakbeen laag dunner wordt of verdwijnt, heeft dat gevolgen voor de beweeglijkheid van de gewrichten. Ze bewegen niet meer soepel, met schouderpijn als gevolg. De plek waar de artrose zit, kan een krakend geluid maken zodra je beweegt. Het vervelende is dat wanneer je kraakbeen eenmaal beschadigd is, het nauwelijks herstelt.

Duidelijke invloeden

De daadwerkelijke oorzaak van de klacht is niet geheel bekend. Wel zijn er bepaalde invloeden die duidelijk meespelen bij het ontstaan van artrose. Zo kan een breuk of een ander letsel het kraakbeen direct beschadigen. Daarnaast komt het voor bij mensen met een zwaar lichamelijk beroep. Dit komt doordat bepaalde gewrichten hierbij langdurig zijn belast. Hetzelfde geldt voor mensen die veel en intensief sporten.

Adviezen

Een logische reactie bij pijn is dat je de plek waar de pijn zit zo min mogelijk wilt bewegen. Veel mensen willen een pijnprikkel vermijden, en hopen dat het na verloop van tijd verdwijnt. Dit is bij artrose niet het geval. Als je je schouder met artrose minder beweegt, worden je spieren rondom het gewricht zwakker en kan de pijn mogelijk verergeren. Probeer daarom lichte bewegingen te blijven doen, zonder dat je te veel kracht moet zetten.

De oplossing

Voortdurend last hebben van schouderpijn is frustrerend. Bij Excellent Care Clinics zijn er behandelmogelijkheden waarmee pijn vermindert of zelfs verdwijnt. Door middel van injectie dient de pijnspecialist een verdovend en irritatieremmende medicatie toe.

Verlichtend resultaat

Het effect van de behandeling is na een aantal dagen tot weken goed te beoordelen. De irritatieremmer heeft tijd nodig om te kunnen inwerken. Als het eenmaal goed is ingewerkt, kun je een verlichting van de pijn ervaren. Ook kan het zijn dat de pijn langzamerhand geheel verdwijnt. Het is mogelijk de injectie na enige tijd weer te herhalen om het effect te versterken.

Over Excellent Care Clinics

Een behandeling bij Excellent Care Clinics kan na een doorverwijzing van je huisarts of behandelend specialist. Doordat er geen wachttijden zijn, kun je binnen afzienbare tijd worden geholpen. De anesthesioloog/pijnspecialisten en verpleegkundig pijnconsulenten van Excellent Care Clinics proberen samen met jou je (chronische) pijn te verminderen, zodat er voor jou een acceptabel niveau bereikt kan worden. Want hoe minder pijn, hoe meer kwaliteit van leven.