Skip to content Skip to footer

EEN EINDE AAN OPVLIEGERS

Van het ene op het andere moment heeft u het heel erg warm. Uw hart gaat harder kloppen en uw gezicht, nek en borst worden rood. U voelt zich onprettig en zoekt naar frisse lucht.

Opvliegers zijn belemmerend

Opvliegers zijn heel normaal tijdens de overgang. Maar liefst 85% van de vrouwen heeft ze. Ondanks dit hoge percentage rust er nog altijd een taboe op, terwijl de klachten het functioneren behoorlijk kunnen belemmeren. Neem bijvoorbeeld nachtelijk zweten. Door de opvliegers wordt u vaker wakker, waardoor u ’s morgens niet uitgerust opstaat. Als dit een aantal jaren duurt, wordt u chronisch moe. Ook overdag kunnen opvliegers, vaak ongelegen, de kop op steken. Dit kan behoorlijk vervelend zijn en een drempel vormen tot bepaalde activiteiten.

Bij Excellent Care Clinics kunt u terecht voor een behandeling tegen opvliegers.

Blokkade van het ganglion stellatum

Bij Excellent Care Clinics maken we gebruik van een nieuwe behandelmethode. Tijdens de ‘infiltratie ganglion stellatum’, ook wel ‘opvliegerbehandeling’ genoemd, wordt het ganglion stellatum geblokkeerd. Het ganglion stellatum is een zenuwknoop in de hals die verantwoordelijk is voor onwillekeurige processen in de arm, zoals het reguleren van de bloedvoorziening, zweten, haargroei, nagelgroei en pijnsignalen. Door deze zenuwknoop te verdoven blijken bij twee op de drie vrouwen de opvliegers te verdwijnen of verminderen deze in aantal en heftigheid.

Door het ganglion stellatum te verdoven, verdwijnen de opvliegers bij twee op de drie vrouwen

Resultaten

Omdat we bij Excellent Care Clinics op basis van een echo werken, en niet, zoals eigenlijk tot nu toe wel gebruikelijk een röntgenapparaat, kunnen we nog veel preciezer werken. De resultaten zijn heel positief. Sommige vrouwen hebben voldoende aan een behandeling, anderen komen na een tijdje terug voor een herhaling. Bij een aantal vrouwen heeft het helaas geen effect. Waar dat precies aan ligt kunnen we nog niet zeggen.

Over Excellent Care Clinics

Een behandeling bij Excellent Care Clinics kan na een doorverwijzing van uw huisarts of behandelend specialist. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren anesthesioloog. Wilt u weten of deze behandeling iets voor u zou kunnen zijn of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Wij helpen u graag.