nekklachten

Schouderpijn

Schouderklachten zijn een veelvoorkomende kwaal. Vaak zijn de klachten langdurig of komen ze snel en regelmatig terug. Reguliere (fysio)therapieën kunnen helpen, maar gaan vaak gepaard met pijn en garanderen geen snel herstel.

Pijn in je schouder kan voor veel frustratie zorgen. Dagelijkse bezigheden gaan moeizamer en soms is de pijn ook aanwezig als je niet beweegt. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je last hebben van schouderpijn door spierverharding, een beknelde zenuw of een frozen shoulder. Bij een frozen shoulder, letterlijk vertaald ‘bevroren schouder’, is er sprake van bewegingsverlies in je schouder.

Frozen shoulder

De klachten bij frozen shoulder bestaan uit een pijnlijke en stijve schouder met daarbij een bewegingsbeperking. De oorzaak hiervan is een tekort aan bewegingsruimte in je gewricht. Dat kan ontstaan zijn na bijvoorbeeld een val, een schouderoperatie of een ontsteking. De zenuw (nervus suprascapularis) die verantwoordelijk is voor het doorgeven van de pijn wordt onder echogeleiding in beeld gebracht en vervolgens verdoofd.

Zenuwwortelbeklemming

Wanneer er, door welke oorzaak dan ook, een beklemming van een van de grotere zenuwwortels vanuit de hals bestaat, kan dit uitstralingspijn in de schouder veroorzaken. In dit geval kunnen wij de betreffende zenuw verdoven middels een selectieve zenuwwortelblokkade.

Slijtage in de nek, artrose

Het bestaan van slijtage van de nekwervels kan ervoor zorgen dat er uitstralingspijn in de schouder(s) ontstaat. Wij kunnen deze pijn verminderen door het geven van een cervicale epidurale injectie.

nekklachten

Pijnklachten

Sorry, no content found.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of bel naar: 085-0479273.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.