Skip to content Skip to footer

Onverklaarbare buikpijn kan wél behandeld worden

Buikpijnklachten komen regelmatig voor bij zowel mannen als vrouwen, en daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Helaas lijden veel mensen aan chronische buikpijnklachten die ontstaan zijn na operaties, ongevallen of ziekte. Maar regelmatig is de oorsprong of oorzaak van de buikpijnklacht niet duidelijk. Dat kan ook een mentale weerslag hebben wat niet helpt in het herstelproces.

Geen duidelijke oorzaak

Praktisch iedereen heeft weleens klachten die niet goed te verklaren zijn. Een lichte steek in de buik, of een opgeblazen gevoel. Meestal gaan onverklaarbare klachten vanzelf en snel voorbij. Maar in andere gevallen verergeren de klachten of blijven ze terugkomen. Mensen met dit soort chronische buikpijnklachten hebben vaak al vele specialisten bezocht, en moeten steeds horen dat er geen duidelijke oorzaak is voor de klachten.

Onbegrepen

Vaak behoren buikpijnklachten tot de groep ‘onbegrepen klachten’. Hierbij ervaar je pijn of pijnaanvallen en is er niet direct een lichamelijke verklaring aan te wijzen voor de symptomen. Wanneer je hier last van hebt, krijg je te maken met fysieke én mentale gevolgen. Want omdat specialisten geen oorzaak kunnen achterhalen, wordt er dus ook geen passende behandeling ingezet. Daardoor kun je je onbegrepen en niet serieus genomen voelen.

Enorme impact

Een onbegrepen klacht leidt, met andere woorden, tot heel veel teleurstellingen, frustraties, spanningen en mogelijk daardoor tot nog meer pijn. Dit komt het dagelijks functioneren niet ten goede, en zo kunnen ook de relaties met familie, partner en/of kinderen onder druk komen te staan. Kortom, chronische buikpijnklachten hebben een enorme impact op het leven van de patiënt.

“Praktisch iedereen heeft weleens klachten die niet goed te verklaren
zijn. Een lichte steek in de buik, of een opgeblazen gevoel.
Meestal gaan onverklaarbare klachten vanzelf en snel voorbij.”

Passende behandeling

Pijncentrum Excellent Care Clinics is gespecialiseerd in het bestrijden van (chronische) pijn. Samen met jou proberen de pijnspecialisten wel een passende behandeling te vinden waarbij de buikpijnklachten kunnen afnemen. Regelmatig is de behandeling snel effectief zijn en is de pijn na één of twee behandelingen aanzienlijk vermindert. Soms is er voor een klacht meer tijd nodig, maar de specialisten doen altijd hun uiterste best om je zoveel mogelijk te kunnen helpen!

Kwalitatief hoogwaardige zorg

Om die kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen aanbieden, wordt het team bij Excellent Care Clinics gevormd door specialisten van verschillende disciplines. Want door kennis en kunde uit verschillende hoeken te bundelen, worden er verschillende inzichten gebruikt om jouw klacht zo zorgvuldig mogelijk aan te kunnen pakken. Betrokken specialisten zijn onder meer een psycholoog, neuroloog of een fysiotherapeut. Maar ook zijn er samenwerkingen met andere zorgprofessionals. Zo kun je, waar nodig, worden doorverwezen naar de kliniek Bewegen met Pijn.

Wist je dat…
…chronische pijn vaak ontstaat na een liesbreukoperatie? Bij Excellent Care Clinics kun je terecht voor een pijnverminderende behandeling
…dat buikpijnklachten regelmatig worden veroorzaakt door ACNES (buikwandpijnsyndroom)?
…er geen wachttijden zijn bij Excellent Care Clinics? Als je je aanmeldt met een klacht word je binnen een week geholpen.
…alle zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

Minder pijn, meer kwaliteit

Bij pijncentrum Excellent Care Clinics werken anesthesioloog/pijnspecialisten en verpleegkundig pijnconsulenten. Zij proberen samen met jou je (chronische) pijn te verminderen, zodat er voor jou een acceptabel niveau bereikt kan worden. Want hoe minder pijn, hoe meer kwaliteit van leven. Je kunt bij Excellent Care Clinics ook terecht voor behandelingen tegen overgangsklachten, depressie en het Carpaal Tunnel Syndroom.