Skip to content Skip to footer

BOTOX BIJ OVERBELASTE KAUWSPIEREN!

Hoofdpijn bestaat in vele vormen en maten. Last hebben van spanningen, nekklachten of kampen met migraine kunnen oorzaken zijn van hoofdpijn. Maar kan hoofdpijn veroorzaakt worden door overbelasting van de kauwspieren. Daar gaan vaak vervelende klachten mee gepaard. In dat geval is het prettig deze pijn effectief te bestrijden. Bij Excellent Care Clinics zijn ervaren pijnspecialisten en een tandarts werkzaam om u te helpen.

Overbelasting

Op een dag maakt u verschillende soorten kaakbewegingen. Normale bewegingen bijvoorbeeld tijdens het praten, maar ook bij het eten en slikken. Tijdens deze bewegingen maakt u gebruik van kauwspieren. Zodra de spieren voor een langere tijd overbelast worden, kunnen er klachten ontstaan. Bij overbelaste kauwspieren voelen de kaken vaak oververmoeid aan en kan kauwen pijnlijk zijn.

Typerende klachten

Naast vermoeide spieren en pijn is het mogelijk dat het lastiger wordt om uw mond te openen en te sluiten. Ook kan het zijn dat de kaken bij het openen en sluiten een bepaald kaakgewrichtsgeluid maken. In sommige gevallen kan de pijn ook doorzetten tot hoofdpijn, omdat deze spieren met elkaar in verband staan. Ook kan er in sommige gevallen nekpijn ontstaan. Zo kunnen kaakklachten beperkend zijn tijdens dagelijkse activiteiten.

Verkeerde mondgewoontes

Mensen met kaakklachten hebben zichzelf vaak onbewust verkeerde mondgewoontes aangeleerd. Zij kauwen verkeerd of tandenknarsen. Zonder dat zij het door hebben, raken de kauwspieren oververmoeid. Onschuldig kauwgom kauwen en nagelbijten zijn ook mogelijke oorzaken van kaakproblemen. Daarnaast kan een klap die u ooit tegen de kaak heeft gehad niet voldoende hersteld zijn, waardoor op een later moment overbelasting ontstaat. De kaakklachten zijn niet zozeer schadelijk, maar uiteraard wel hinderlijk.

Botox-behandeling

Om ongemakken te verminderen, kunt u terecht bij Excellent Care Clinics. Hier kan bijvoorbeeld een behandeling met botox worden ingezet. Botox wordt namelijk niet alleen toegepast voor cosmetische doeleinden. Botox is in feite een afkorting van botuline toxine, een stofje dat de spieren verlamt. Door dit heel gericht te injecteren, kunnen de spieren die de klachten veroorzaken tot rust worden gebracht. Daardoor ontspannen de kaken, verminderen klachten zoals hoofdpijn en stopt tandenknarsen.

Over Excellent Care Clinics

Een behandeling bij Excellent Care Clinics kan na een doorverwijzing van uw huisarts of behandelend specialist. Doordat er geen wachttijden zijn, kunt u binnen afzienbare tijd worden geholpen. De anesthesioloog/pijnspecialisten en verpleegkundig pijnconsulenten van Excellent Care Clinics proberen samen met u uw (chronische) pijn te verminderen, zodat er voor acceptabel pijnniveau bereikt kan worden. Want hoe minder pijn, hoe meer kwaliteit van leven.