Skip to content Skip to footer

Welkom bij Excellent Care Clinics

Allerzorg Pijncentrum gaat verder onder een nieuwe naam. Vanaf nu is de naam Excellent Care Clinics. Patiënten merken niets van deze wijziging. De zorgkwaliteit blijft op niveau, net zoals het aanbod van de behandelingen van de twee pijnspecialisten, waaronder een opvliegerbehandeling.

Karin Vos en Cees-Jan Oostwouder zijn de pijnspecialisten van Excellent Care Clinics, dat gevestigd is aan de Hoge Naarderweg 3a. De twee artsen, beiden werken ook in een ziekenhuis, doen de behandelingen. Een daarvan is het behandelen van opvliegers en nachtelijk zweten. Dit is vooral een probleem bij vrouwen, al komt het ook wel voor bij mannen. Volgens de specialisten rust een taboe op overgangsklachten en de behandeling daarvan. Het motto is toch een beetje dat opvliegers vanzelf overgaan. Het is een fase waar je doorheen moet.

Uit praktijkervaring weten de artsen hoeveel hinder dat kan opleveren. “Ik behandel een vrouw die honderd opvliegers per dag heeft. Dat heeft sociaal echt wel impact. Door die opvliegers doet zij ‘s nachts ook geen oog dicht. Niet tot rust komen, is heel slecht voor lichaam en geest.” In het Hilversumse centrum hebben ze de kennis en de nieuwste technologie in huis om patiënten te helpen. In plaats van de gangbare aanpak, zoals bijvoorbeeld het voorschrijven van antidepressiva of hormoonpreparaten kunnen Vos en Oostwouder het met één prik af. Volgens Amerikaans onderzoek heeft de zenuwknoop in de hals invloed op de plek in de hersenen die de warmte reguleert. Door deze knoop te verdoven met het medicijn Chirocaïne druk je volgens Oostwouder als het ware de resetknop in van deze lichaamsthermometer.

“Wij zijn een van de eersten die dit doen in Nederland en dat doen we nu een jaar”, geven de pijnspecialisten aan. “In 66 procent van de gevallen heeft de patiënt hier baat bij.” Deze ‘opvliegerbehandeling’ lijkt in eerste instantie niet te vallen onder het specialisme van pijnbestrijding. Vanwege de geavanceerde apparatuur en de expertise van de artsen past deze precisieklus, want de injectie moet exact op de goede plek worden geplaatst, juist goed bij hun dagelijkse werk. “De techniek van het blokkeren van een zenuwknoop beheersen wij al. We zijn gewend met naalden te werken”, luidt de uitleg. Zo werken zij namelijk ook met hun patiënten die chronisch of acute pijn hebben. “Het gaat echt om alle pijnbehandelingen”, klinkt het. Van aangezichtspijn tot aan de lage onderrug en nog veel meer. Het duo helpt bijvoorbeeld ook bij het verlichten van de pijn bij kankerpatiënten. Zien dat de behandeling aanslaat en mensen echt kunnen helpen, ook al is dat tijdelijk als het gaat om patiënten met chronische pijn, geeft de pijnspecialisten veel voldoening. “Je kunt echt wat betekenen voor de patiënt”, meldt Vos. Dat kan ook vrij snel, want het centrum kent geen wachtlijsten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat de Excellent Care Clinics voor u kan betekenen? Bezoek dan de website www.excellentcareclinics.nl of bel op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur met 085-0479271.

*Dit artikel verscheen eerder in Rex Magazines