Selectieve zenuwwortelblokkade

Dit is een behandeling waarbij medicatie rondom een selectieve zenuwwortel wordt gespoten. Van tevoren heeft de pijnspecialist naar aanleiding van uw verhaal, van de eventuele beeldvormende uitslagen ( MRI) of van de bevindingen van de neuroloog bepaald op welk niveau de zenuwwortel wordt verdoofd.

Iedere zenuwwortel heeft zijn eigen verzorgingsgebied, ( dermatoom) en iedere zenuwwortel heeft dus zijn eigen specifieke pijn. Vandaar dat het belangrijk is dat u goed kunt vertellen hoe de pijn precies verloopt. Deze behandeling kan op verschillende niveaus worden toegepast.

Cervicaal

Op cervicaal niveau indien er uitstralingsklachten vanuit de nek naar de schouder, arm, hand, vingers bestaat.

Lumbaal

Op lumbaal niveau indien er uitstralingspijn naar de bil, heup, bovenbeen, knie, kuit, enkel, voet, of tenen bestaat.

De medicatie die wordt ingespoten bestaat uit een verdovend middel en uit een irritatieremmer. De combinatie van beide zal er voor zorgen dat de zenuwwortel tijdelijk wordt verdoofd ( direct effect), en door het gebruik van de irritatieremmer zal de zenuwwortel minder geprikkeld zijn, de irritatieremmer heeft wel een aantal dagen tijd nodig om in te werken. Deze behandeling kan indien nodig herhaald worden. In dat geval wordt de zenuwwortel verdoofd in combinatie met een stroombehandeling ( pulsed radio frequency) welke zorgt voor verlengen van het pijnstillende effect van de blokkade.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.