Skip to content Skip to footer

NIET LANGER LAST VAN NEKPIJN!

Tegenwoordig is thuiswerken steeds normaler. Eerst noodgedwongen, maar inmiddels werken veel mensen een of meerdere dagen thuis uit praktische overwegingen. Hoewel je misschien efficiënter kunt werken, is thuiswerken niet altijd goed voor je lichaam. Vaak werken mensen vanaf een keukenstoel of een oude bureaustoel, en zitten in een verkeerde houding. Daardoor kunnen er vervelende pijnklachten ontstaan zoals nekpijn.

Ontstaan van gewrichtspijn

Bij nekpijn kan sprake zijn van gewrichtspijn. Je gewrichten zijn scharnierpunten tussen je botten. Normaliter bevatten je gewrichten een klein laagje kraakbeen en vocht, zodat de gewrichten soepel langs elkaar heen kunnen schuiven. Maar door overbelasting, slijtage, of andere redenen kan dit belemmerd worden. Daardoor ontstaat er gewrichtspijn.

Invloed van nekpijn

Wanneer je last hebt van nek- en/of gewrichtspijn, kan dat veel invloed hebben op je dagelijkse leven. De kans is groot dat je de pijn de hele dag door voelt en dat kan frustrerend zijn. Ook kan het zijn dat de pijn uitstraalt naar andere plekken in je lichaam. Wanneer je veel nekpijn hebt, kan het zijn dat er na verloop van tijd ook hoofdpijn ontstaat. Wanneer je schouderklachten hebt, kan dit uitstralen naar je arm of hand. Simpele bewegingen, zoals schoonmaken of sport, kunnen dan een moeilijke taak zijn.

Tips voort thuis

Om nekpijn te verlichten, zijn er verschillende zaken die je kunt uitproberen:

  • Blijf bewegen: hoe gek het ook klinkt, het is belangrijk om te blijven bewegen. Wanneer je je nek continu in stilstand hebt, wordt je nek nog stijver. Maak daarom op een dag kleine bewegingen om je gewrichten soepel te houden. Doe dit echter altijd met mate en ga niet over je grens.
  • Warmte: warmte kan voor comfort zorgen. Dit kan bijvoorbeeld met een warme doek, kruik of warme douche.
  • Let op je houding: thuiswerken of niet, let goed op je houding. Zorg dat je rechtop zit en je beeldscherm op de juiste hoogte staat. Vergeet ook niet genoeg pauze te nemen.

Doeltreffende behandeling

Heb je veel pijn en lijkt niets te helpen? Excellent Care Clinics helpt je graag verder. Een manier om je de pijnklacht definitief te verhelpen, is namelijk door middel van een cervicale facettenblokkade. Hierbij brengt de specialist een verdoving in het zenuwtakje waar het facetgewricht loopt. Door die verdoving worden je zenuwen snel verdoofd. Ook bevat deze verdoving een irritatieremmer, die de zwelling van de zenuwtakjes vermindert. Op die manier wordt je nekpijn voor een lange tijd in toom gehouden, wat voor een verlichtend gevoel zorgt.

Over Excellent Care Clinics

Een behandeling bij Excellent Care Clinics kan na een doorverwijzing van je huisarts of behandelend specialist. Doordat er geen wachttijden zijn, kun je binnen afzienbare tijd worden geholpen. De anesthesioloog/pijnspecialisten en verpleegkundig pijnconsulenten van Excellent Care Clinics proberen samen met jou je (chronische) pijn te verminderen, zodat er voor jou een acceptabel niveau bereikt kan worden. Want hoe minder pijn, hoe meer kwaliteit van leven.