Infiltratie bij piriformis syndroom

Bij het piriformis syndroom is er vooral sprake van een stekende pijn in de bilregio. Dit ontstaat doordat een grote zenuw (nervus ischiadicus) die vanuit de onderrug, via de bil naar het been toe loopt, geïrriteerd raakt.

Deze zenuw loopt in de bilregio tussen meerdere diep gelegen bilspieren, waarvan de piriformis spier er één is. Doordat de piriformis spier aangedaan is, kan de zenuw geïrriteerd raken, wat uiteindelijk leidt tot pijnklachten in de bil en soms ook uitstralend naar het been.

Symptomen

• Pijn in de bil, vaak diep van binnen, bij zitten. Dit is het meest voorkomende symptoom.
• Drukpijn in het midden van de bil
• Pijn aan de heup of uitstralende pijn aan de achterkant van het been.
• De pijn verergert na lange tijd zitten, lopen of rennen
• De pijn neemt af nadat men is gaan liggen op de rug.

Normaal gesproken is er geen sprake van rugpijn. De pijn zit meestal aan één zijde, maar kan ook aan beide kanten tegelijkertijd voor komen.

Behandeling

Injectie: Hierbij wordt met behulp van de echo de piriformis spier in beeld gebracht en zal er een lokaal verdovingsmiddel worden ingespoten samen met een ontstekingsremmer. Indien deze behandeling tijdelijk pijnvermindering geeft , kan indien nodig de behandeling herhaald worden met een injectie botox. hierbij wordt, eveneens met behulp van de echo, botox in de piriformis spier gespoten waardoor de spier ontspant. Botox werkt ongeveer 3 maanden en het zou dus kunnen dat de klachten na 3 maanden terugkeren.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.