zenuwbeschadiging

De dagelijkse dingen weer kunnen doen

Zenuwpijn kan voorkomen in het hele lichaam. Het dagelijkse leven kan hierdoor beperkt worden. Een pijnbehandeling kan de klachten verminderen zodat de belemmeringen gereduceerd worden. Bij Excellent Care Clinics kunnen we zenuwpijn op diverse manieren behandelen, afhankelijk van de aard en de oorzaak van de pijn.

Bij zenuwpijn ervaar je pijn die ontstaat in een zenuw-gebied, meestal als gevolg van een beknelling, beschadiging of ontsteking van de zenuw. Dit brengt vervelende klachten met zich mee. Je kunt onder andere last hebben van heftige pijnscheuten, prikkelingen, een brandend gevoel en steken en krampen in het gebied dat bij de aangedane zenuw hoort. Het kan zijn dat de pijn toeneemt bij aanraking van de huid, of dat zelfs kleding slecht verdragen wordt.

Naast fysiek ongemak, kan de pijn ook effect hebben op je emotionele gesteldheid. Dit komt doordat pijn en emoties elkaar beïnvloeden. Door de pijn slaap je misschien slechter, heb je weinig zin in sociale activiteiten en kun je je minder goed op je werk concentreren. Hierdoor kun je (over)vermoeid raken en zelfs gevoelens van somberheid, stress en depressie gaan ontwikkelen. Als gevolg van deze stress spannen je spieren te veel aan, wat de pijn kan doen toenemen.

Verschillende type zenuwpijn

CPRS is beter bekend als dystrofie. Het gaat hier om een chronische, langdurige pijnaandoening die kan ontstaan na een fractuur of letsel. Dit zorgt voor zenuwpijn. Postherpetische neuralgie ten gevolge van gordelroos. Gordelroos is een virusinfectie die wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Na genezing van de gordelroos houdt vijf procent van de patiënten last van chronische pijn. Dit wordt ‘postherpetische neuralgie’ genoemd en kan maanden tot jaren blijven bestaan en veel zenuwpijn veroorzaken. Fantoompijn ontstaat nadat door een operatie (amputatie) of door een ongeval een ledemaat is kwijtgeraakt. De precieze oorzaak van fantoompijn is onbekend, een veranderde functie in de hersenen speelt hierbij mogelijk een rol. Afhankelijk van waar je de fantoompijn ervaart, kunnen wij een behandeling inzetten. Neuropathie is een aandoening van het zenuwstelsel, onder andere vaak voorkomend bij patiënten met suikerziekte. Deze aandoening veroorzaakt meestal pijn in de benen en voeten.

zenuwbeschadiging

Specialist aan het woord

Karin Vos is al jaren werkzaam in de gezondheidszorg als pijnspecialist/anesthesioloog en kent vele patiënten waarbij het leven van de patient negatief beïnvloed wordt vanwege zenuwpijnen.

‘Er zijn vele soorten zenuwpijn. Het kan op allerlei plekken in of aan het lichaam voorkomen en het kan door allerlei verschillende oorzaken ontstaan zijn. Het behoeft dan ook geen uitleg dat iedere patient een specifieke behandeling nodig heeft. Samen met de patiënt proberen tot een behandelplan te komen, samen met de patiënt het behandeltraject bepalen. Waar nodig gedurende het behandeltraject bijsturen in overleg met de patiënt en het behandelteam. Het uiteindelijke doel is de pijn op een acceptabel niveau brengen, met een tevreden patiënt als resultaat!’

Pijnklachten

Sorry, no content found.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of bel naar onze kliniek in Velsen-Noord: 085-0479273.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.