‘Ik kan weer in mijn autospiegels kijken’

Nekpijn is een veelvoorkomend probleem en kan het dagelijks functioneren belemmeren. De oorzaak is vaak onbekend. In de meeste gevallen verdwijnt de nekpijn na een aantal weken vanzelf, maar houdt de pijn langer dan drie maanden aan, dan spreken we van ‘chronische nekpijn’. Voor nekpijn kunnen verschillende oorzaken zijn.

Artralgie/gewrichtspijn

Artralgie is een matige tot ernstige pijn in één of meerdere gewrichten. De pijn kan worden ervaren als scherp, dof, stekend, branderig of kloppend. Dit kan vele oorzaken hebben, zoals overbelasting, blessure, breuken, infectie of slijtage. Zo kan pijn in het nekgewricht veroorzaakt worden door overbelasting van de schouders of een verkeerde houding. De schouderspieren raken hierdoor chronisch geïrriteerd, wat tot gevolg kan hebben dat er nekklachten ontstaan. Bij Excellent Care Clinics kunnen wij de schouderspieren behandelen met botulinetoxine injecties, om de spanning in de schouderspieren te laten afnemen.

Artrose/gewrichtsslijtage

Artrose is een veel voorkomende aandoening van het gewrichtskraakbeen tussen de botten en wervels. Er is hierbij sprake van toenemende slijtage van het kraakbeen en groei van uitsteeksels aan het bot. Slijtage van het kraakbeen begint al zodra men volwassen is, en vindt vooral plaats in heupen, knieën, rug en handen, maar kan ook in de nek voorkomen. Deze slijtage is onomkeerbaar. Langzaam maar zeker neemt de smering van het kraakbeen af en functioneert het minder goed als schokdemper. Het gevolg hiervan is meer wrijving, pijn bij beweging en stijfheid in de nek.

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf, het kussentje dat tussen de wervels in de nek en rug ligt. Als deze uitstulping tegen een zenuwwortel aanduwt, kan de zenuwwortel geïrriteerd raken of klem komen te zitten. Hierdoor kan nekpijn ontstaan met uitstraling naar de schouder, bovenarm, hand of vingers. Bij Excellent Care Clinics kunnen wij behandelingen aanbieden die de pijnklachten aanzienlijk kunnen verminderen.

Pijnklachten

Sorry, no content found.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of bel naar: 085-0479273.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.