opvliegers

Wat is littekenpijn?

Littekenpijn is een pijn die bijvoorbeeld na een operatie ontstaat en aanleiding kan geven tot chronische pijn in en rond het gebied van een litteken.

Oorzaken

De oorzaak van littekenpijn is een beschadiging van een zenuwtak(je) of doordat een zenuwtak(je) beklemd zit tussen het littekenweefsel. Bij littekenpijn die na een operatie ontstaat kan er ook sprake zijn van neuroomvorming. Neuroomvorming ontstaat door een beschadiging van een perifere zenuw. Er ontstaat een bolletje aan het uiteinde van de beschadigde zenuw dat we neuroom noemen. Druk op het neuroom geeft een tinteling, stroomstootje of pijngevoel. Na een operatie als liesbreukoperatie, longoperatie, hartoperatie, borstamputatie, nieroperatie, schouderoperatie wordt dikwijls littekenpijn gezien.

Klachten

Patiënten met littekenpijn hebben de typische klachten van neuropathische pijn, waarbij een voortdurende pijn aanwezig is afgewisseld met spontane aanvallen van een stekende pijn in het gebied van het litteken. De klachten kunnen zelfs maanden na een operatie nog ontstaan. Er kan rond het litteken sprake zijn van pijn op een normale prikkel zoals wrijven, aanraken en zelfs kleding kan slecht verdragen worden.

Pijnklachten

Sorry, no content found.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of bel naar onze kliniek in Velsen-Noord: 085-0479273.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.