Functioneer weer zonder hoofdpijn

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Heeft u echter dagelijks hoofdpijn en/of is de pijn zo hevig dat u amper kunt functioneren? Dan is een pijn-behandeling tegen hoofdpijn zeker gewenst. Bij Excellent Care Clinics zijn er verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van de aard en de oorzaak van uw hoofdpijn. Hoofdpijn wordt op verschillende manieren ervaren en er bestaan diverse soorten hoofdpijn.

Migraine

Er zijn verschillende vormen van migraine bekend. Een ‘gewone’ vorm van migraine bestaat uit aanvallen van zware hoofdpijn en wordt soms voorafgegaan door een aura. Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval. Als de aanval uitsluitend met de menstruatiecyclus samenvalt, wordt dit ook wel menstruele (hormonale) migraine genoemd. De ernst, duur en frequentie van migraine-aanvallen verschilt sterk per patiënt.

Clusterhoofdpijn

De zeldzame aandoening clusterhoofdpijn kenmerkt zich door heftige pijn aan één zijde van het hoofd, met name rondom het oog en/of de slaap. De hoofdpijn gaat vaak vergezeld van een verstopte neus aan dezelfde zijde, een tranend, rood oog en een verkleinde pupil. De pijn wordt vaak omschreven als ‘onhoudbaar’ en wordt daarom ook wel ‘suicide headache’ genoemd. Ondanks vele onderzoeken is de precieze oorzaak van clusterhoofdpijn nog onbekend. Wel kan pijnbestrijding de klachten aanzienlijk verminderen.

Aangezichtspijn

‘Aangezichtspijn’ is een verzamelnaam voor pijn in het gezicht. Aangezichtspijn is een chronische pijn-aandoening waarbij, soms door beschadiging of beknelling van een gezichtszenuw, hevige pijnscheuten worden gevoeld in delen van het gezicht. Aangezichtspijn kan diverse oorzaken hebben welke uiteenlopende klachten geven en die verschillende behandelingen nodig hebben.

Achterhoofdspijn

Pijn in het achterhoofd kan vele oorzaken hebben. Het kan ontstaan door een val op het achterhoofd, door spanningshoofdpijn, door artrose in de nekwervels (zie Nekpijn – Artrose) of door de zogenaamde Occipitalis Neuralgie. Hierbij is er druk op de zenuw Occipitalis, wat een aanvalsgewijze, stekende pijn in het achterhoofd veroorzaakt. Afhankelijk van de oorzaak van de achterhoofdspijn kan er een specifieke behandeling worden toegepast.

Pijnklachten

Sorry, no content found.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of bel naar onze kliniek in Velsen-Noord: 085-0479273.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.