carpaal-tunnel-syndroom

Weer soepel door het leven

De naam zegt het al: bij gewrichtspijn heb je last van je gewrichten. Je gewrichten zijn de zogeheten ‘scharnier-punten’ tussen je botten. Denk hierbij aan je schouders, rug, ellebogen, handen en vingers, heupen, knieën, enkels en tenen. Om ervoor te zorgen dat je gewrichten soepel langs elkaar bewegen, zijn ze voorzien van kraakbeen en vocht. Maar door allerlei verschillende factoren kunnen er klachten ontstaan in je gewrichten.

Beperkte beweeglijkheid

Als je gewrichtsklachten hebt, komt dat doordat de werking van je gewrichten door een bepaalde oorzaak beperkt wordt. Dat kan komen door overbelasting, blessure, infectie of een andere oorzaak. Daarbij kun je last hebben van pijn in beweging of in rust, van stijfheid of van bewegingsbeperking waardoor je belemmerd wordt bepaalde handelingen uit te voeren. In sommige gevallen zijn de pijnlijke gewrichten rood en gezwollen en voelen ze warm aan.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten gewrichtspijn. Artralgie houdt in dat je pijn hebt in een of meerdere gewrichten door slijtage, letsel of ziekte. Bij artritis is er sprake van een ontsteking van de gewrichten waarbij één of meerdere gewrichten aangedaan zijn. Artrose is een veelvoor-komende aandoening waarbij de toenemende slijtage van het kraakbeen en de groei van uitsteeksels aan het bot de veroorzaker zijn van de pijn. Veel gewrichtsklachten komen voor in de knie. Indien een knie versleten is, of indien er na een knieprothese pijn blijft bestaan in de knie, kan er ook gesproken worden van gewrichtsklachten. Ook frozen shoulder behoort tot de categorie ‘gewrichtspijn’, aangezien er sprake is van bewegingsverlies in het schoudergewricht.

Pijn verminderen

Verschillende methoden kunnen de gewrichtspijn verminderen. Hierbij kun je denken aan oefen- en fysiotherapie, aan pijnstilling, maar zeer zeker kunnen pijnblokkades een snelle en duidelijke afname van de pijn geven. Bij Excellent Care Clinics bepalen we samen met jou welke behandeling toegepast kan worden om de pijn te verminderen, zodat je weer soepeler door het leven kan gaan.

Pijnklachten

Sorry, no content found.

Meer informatie?

Neem contact op met velsen@excellentcareclinics.nl of bel naar onze kliniek in Velsen-Noord: 085-0479273.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.