Tachtig tot negentig procent van de vrouwen in de overgang heeft last van overgangsklachten. In Nederland zijn maar liefst twee miljoen vrouwen in de overgang, maar toch rust er nog een taboe op deze klachten. Wilt u niet blijven doorlopen met overgangsklachten en zich weer zeker voelen? Excellent Care Clinics kan u helpen.

Symptomen overgang

Bent u in de overgang? Dan herkent u de volgende symptomen:

– Opvliegers
– Nachtelijk transpireren
– Gewichtstoename
– Een onregelmatige menstruatie
– Stemmingswisselingen
– Haaruitval
– Slaapproblemen
– Gevoelens van angst en somberheid
– Hartkloppingen
– Opvliegers

Het ongemak van opvliegers, hier kan elke vrouw over mee praten. Wanneer u een opvlieger heeft, krijgt u het plotseling heel warm en begint u hevig te transpireren, uw gezicht en hals worden vaak rood. Meerdere keren per dag breekt het zweet dan uit. Het is een bekend verschijnsel bij vrouwen in de overgang.

Behandeling tegen opvliegers

Via de huisarts of gynaecoloog is een deel van de vrouwen geholpen met hormonale medicatie. Wanneer uw klachten toch blijven aanhouden of wanneer u geen hormonale medicatie mag of wil hebben, kunt u in aanmerking komen voor een nieuwe behandelmethode: Infiltratie ganglion stellatum. Twee op de drie vrouwen heeft baat bij deze behandeling.

Infiltratie ganglion stellatum

Deze behandeling is in de Verenigde Staten ontwikkeld en Excellent Care Clinics gebruikt deze techniek nu ook, als één van de eersten in Nederland. U heeft alleen een doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist (gynaecoloog) nodig. Het ganglion stellatum is een zenuwknoop in de hals die vlak naast de adamsappel ligt. De zenuwknoop heeft onder andere invloed op de plek in de hersenen waar de warmte van het lichaam wordt reguleert.

De zenuwknoop wordt door middel van een injectie voor een aantal uren verdoofd met levobupivacaine , waardoor het thermostaat gebied zich als het ware kan resetten. Deze reset kan er voor zorgen dat het thermostaat gebied minder ongecontroleerd reageert op warmte of koude, en dat er om die reden minder opvliegers zullen ontstaan. De behandeling wordt onder echogeleiding uitgevoerd door de pijnspecialist en kan indien nodig herhaald worden.

Over Excellent Care Clinics

Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair behandelcentrum waar hoogwaardige zorg wordt geleverd zonder wachtlijsten. Onze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken, neem contact met ons op.
Wij helpen u graag.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.