Nek- en schouderpijn is een veelvoorkomend klacht. Deze klachten kunnen het dagelijks functioneren belemmeren. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, vaak is de oorzaak onbekend. Echter ervaart u wel dagelijks pijnklachten. Bijvoorbeeld met in uw spiegels kijken tijdens het autorijden, tijdens het sporten of tillen van iets zwaars. Houdt de pijn langer dan drie maanden aan? Dan zijn uw pijnklachten chronisch geworden.

Wat zijn de symptomen?

  • Pijn in nek en/of schouders
  • Verergering van pijn bij beweging
  • Functieverlies
  • Dagelijks ervaren van pijnklachten

Behandeling van nek- en schouderklachten

In veel gevallen werken gewone pijnstillers niet voldoende. U blijft pijnklachten houden of de pijnklachten zijn snel terug. Het kan ook zo zijn dat in uw situatie pijnstillers gecontra-indiceerd zijn, in combinatie met bijvoorbeeld andere medicatie die u gebruikt. In bovenstaande gevallen is het een mogelijkheid om verder te kijken naar andere behandelopties. Bij Excellent Care Clinics werken ervaren pijnspecialisten. Samen met u gaan zij op zoek naar de juiste pijnbehandeling.

Botulinetoxine (botox ®) injectie

Wat men vaak niet weet is dat botox niet alleen voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt, maar ook effectief wordt ingezet als pijnbestrijding. De behandeling met botulinetoxine wordt toegepast bij verhoogde spierspanning ( meestal aanwezig in de schouderspieren) welke is ontstaan door chronische irritatie van de betreffende spieren. Oorzaak is vaak verkeerde houding, overbelasting of door al langere periode aanwezige nekklachten. Dit kan leiden tot passieve of actieve hinder bij dagelijkse activiteiten.

Voordat er wordt besloten tot het infiltreren van botulinetoxine in betreffende spieren, wordt er eerst een behandeling toegepast waarbij de spieren worden geïnfiltreerd met levobupivacaine en corticosteroid. Wanneer is gebleken dat deze behandeling tijdelijk minder spierspanning heeft opgeleverd, kan er als vervolgstap met botulinetoxine behandeld gaan worden. Dit zal een langere periode van spierontspanning realiseren.

De behandeling wordt uitgevoerd door en ervaren pijnspecialist . De aangedane spier wordt op verschillende plaatsen ( indien nodig onder echogeleiding) geïnfiltreerd met de botulinetoxine .

De behandeling met botulinetoxine kan indien nodig om de drie maanden herhaald worden.

Over Excellent Care Clinics

Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair behandelcentrum waar hoogwaardige zorg wordt geleverd. Onze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken, neem contact met ons op.
Wij helpen u graag.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.