De meest voorkomende rugpijn is lage rugpijn. Wanneer rugklachten langdurig en hardnekkig zijn, kan dit voor problemen zorgen bij uw dagelijkse bezigheden. Daarom is het raadzaam om met dergelijke klachten advies in te winnen bij een expert. Onze pijnspecialist kan de pijnklacht in kaart brengen en de best mogelijke pijnbestrijdingsbehandeling aan u voorleggen.

Lage rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Vaak betreft dit lage rugklachten, in het gebied tussen de onderste ribben en de bilplooien. Soms is er sprake van een aspecifieke pijn, in dat geval is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar voor de klachten. Echter komt het vaker voor dat er wel een oorzaak voor de rugklachten is, maar kan dit niet operatief opgelost worden of wordt pijnmedicatie niet goed verdragen of is pijnmedicatie gecontra-indiceerd vanwege het gebruik van andere medicatie. Afhankelijk van de soort pijn en de oorzaak is een pijnbehandeling mogelijk.

Mogelijke oorzaken van lage rugpijn

Lage rugpijn komt vaak en op alle leeftijden voor. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een hernia, slijtage, artrose, zenuwwortelbeknelling en gewrichtspijn. Daarnaast kunnen wij de uitstralende pijn behandelen die is ontstaan nadat u geopereerd bent aan een hernia, het zogenaamde ‘failed back surgery syndrome’ (FBSS).

Behandeling lage rugpijn

Wanneer u wordt doorverwezen door uw huisarts of medisch specialist kunt u binnen één tot twee weken bij ons terecht voor een intakegesprek. Eerst brengt de pijnspecialist samen met u in kaart wat de oorzaak is van de klacht en hoe de pijn ontwikkelt. Aan de hand van dit gesprek, wordt de bron van de klacht onderzocht en beoordeelt de pijnspecialist welke behandeling geschikt is. Tijdens het intakegesprek is het, in de meeste gevallen, mogelijk om direct een (proef)behandeling te ondergaan. Welke behandeling geschikt is hangt af van de oorzaak van de pijnklachten en uw persoonlijke situatie. Wij bespreken met u de behandelopties.

Mogelijke behandelingen

epidurale injectie
caudale injectie
selectieve zenuwwortelblokkade
adhesiolysis volgens RACZ-procedure
triggerpointinjectie of lokale injectie
intercostaal blokkade
TENS-behandeling
Iontoforese

Over Excellent Care Clinics

Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair behandelcentrum waar hoogwaardige zorg wordt geleverd. Onze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken, neem contact met ons op.
Wij helpen u graag.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.