Nervus suprascapularis

De nervus suprascapularis is een zenuw die zorgt met name voor de pijn die afkomstig is van het kapsel rondom de schouder. Bij de behandeling wordt de grote zenuw van de schouder tijdelijk verdoofd.

Deze zenuw loopt via een zenuwvlecht vanuit uw hals via de arm naar het schouderblad en zorgt voor een groot deel van het gevoel in de schouder en de bewegingen van de schouder. Langs deze zenuw wordt de pijn geleid. Door deze zenuw tijdelijk te verdoven, wordt de pijn verminderd.

Bij een zenuwblokkade wordt de betreffende zenuw geïnfiltreerd met een verdovend medicijn (levobupivacaine) en met een ontstekingsremmer (corticosteroid). De medicatie zorgt voor een snelle tijdelijke verdoving van de zenuwen. De irritatieremmer vermindert de zwelling van de zenuwen. Uw pijn kan hierdoor na enige tijd gaan afnemen.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de pijnspecialist en vindt plaats onder echogeleiding.

​Resultaat

Het effect van de behandeling is na een aantal dagen tot weken goed te beoordelen. Vooral de irritatieremmer heeft inwerktijd nodig. Eventueel kan de injectie na enige tijd herhaald worden.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.