Uitleg behandeling:

Dit is een behandeling waarbij medicatie rondom de cervicale ( nek) zenuwwortel wordt gespoten. Van te vore heeft de pijnspecialist naar aanleiding van uw verhaal, van de eventuele beeldvormende uitslagen ( MRI) of van de bevindingen van de neuroloog bepaald op welk niveau de zenuwwortel wordt verdoofd. Iedere zenuwwortel heeft zijn eigen verzorgingsgebied, ( dermatoom) en iedere zenuwwortel heeft dus zijn eigen specifieke pijn. Vandaar dat het belangrijk is dat u goed kunt vertellen hoe de pijn precies verloopt in uw hals-schouder-arm-vingers.

De medicatie die wordt ingespoten bestaat uit een verdovend middel en uit een irritatieremmer. De combinatie van beide zal er voor zorgen dat de zenuwwortel zich verdoofd ( direct effect), en door het gebruik van de irritatieremmer zal de zenuwwortel zich rustiger gaan gedragen, en daardoor minder of geen prikkelingen meer veroorzaken, de irritatieremmer heeft wel een aantal dagen tijd nodig om in te werken. Deze behandeling kan indien nodig herhaald worden.
In dat geval voeren behandelen wij dezelfde zenuwwortel , maar dan in combinatie met een stroombehandeling ( pulsed radio frequency) welke zorgt voor verlengen van het pijnstillende effect van de blokkade.

De medicatie die gebruikt wordt is levobupivacaine en corticosteroiden ( dexamethason) .

De behandeling zal ongeveer 10 minuten duren, en daarna kunt u na een half uur ( onder begeleiding) weer naar huis.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.