Cervicale facettenblokkade

Een cervicale facetblokkade, wordt toegepast om nekpijn of schouderpijn te verminderen. De pijnspecialist kan de zenuwtakjes naar de facetgewrichten in de hals infiltreren. De wervelkolom bestaat uit wervels. Wervels zijn met elkaar verbonden door een tussenwervelschijf (discus) en twee paar steungewrichtjes (facetgewrichten).

De facetgewrichten kunnen pijnlijk zijn als er meer druk op komt te staan door verminderde ruimte tussen de wervels, bijvoorbeeld door:
•    artrose
•    scheve rug (scoliose)
•    lichte verschuiving van de ruggenwervels

Bij een facetblokkade wordt het zenuwtakje welke naar het facetgewricht loopt verdoofd. De medicatie zorgt voor een snelle tijdelijke verdoving van de zenuwen. De irritatieremmer vermindert de zwelling van de zenuwtakjes. Uw pijn kan hierdoor na enige tijd gaan afnemen. Deze behandeling wordt uitgevoerd door de pijnspecialist en vindt plaats onder röntgendoorlichting.

​Resultaat

Het effect van de behandeling is na een aantal dagen tot weken goed te beoordelen. Vooral de irritatieremmer heeft inwerktijd nodig. Eventueel kan de injectie na enige tijd herhaald worden.

U WORDT ZO SPOEDIG MOGELIJK GEHOLPEN

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u binnen 2-3 weken terecht.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.